Behandling af børn og unge

Børn kan lige såvel som de voksne opleve spændinger i led og muskler, der kan føre til bevægeindskrænkelse og smerte. Børn er dog modsat de voksne ikke i stand til at udtrykke sig på samme måde, når de har ondt, og er desuden meget bedre til at kompensere og ændre deres bevægemønster. Ændring i adfærd som at barnet trækker sig fra lege og aktiviteter, bliver mere klodset, mere indelukket eller opfarende kan være tegn på spændinger i barnets bevægeapparat, som barnet ikke kan give udtryk for.

I takt med en voksende digital skærmkultur, både privat og på uddannelsesinstitutioner, bliver mange børn og unge både inaktive og ergonomisk udfordret med langvarige, uhensigtsmæssige siddepositioner. Sandsynligvis har dette medført en stigning i antallet af børn og unge med nakkesmerter og spændingshovedpine gennem de seneste år.

Kiropraktisk behandling har en god effekt på børn og unge. Ud over behandling af led og muskler gives der også gode råd og anbefalinger omkring skærmbrug og ergonomi, både for at komme bedre i mål med behandlingen, men også for at skabe nogle sunde vaner så hovedpine, ryg- og nakkesmerter ikke fortsætter i for høj grad i det voksne liv.