Behandling af gravide

De fleste gravide vil under deres graviditet opleve smerter i bækkenet. De færreste har dog bækkenløsning, der i så fald vil involvere smerter i alle tre led i bækkenet – et foran ved symfysen og to bagpå i toppen af balderne.

Bækkenet er under en graviditet udsat for et øget pres fra det voksende barn. Derfor sker der løbende en naturlig hormonel ”blødgøring” af led og ledbånd, så bækkenet kan tilpasse sig. Denne proces kan den gravide opleve som smerter både i bækkenet, men også i lysken, på forsiden eller bagsiden af lår og ned i ben, omkring skam- og haleben m.m.

Kiropraktisk behandling har ofte en god effekt på gravide med bækkensmerter, da belastning af bækkenled også kan give kompensatoriske smerter, ikke kun i bækkenet, men også andre steder i bevægeapparatet. Dog vil bækkensmerterne nogle gange vende tilbage, især sidst i graviditeten, og først aftage efter fødslen. Derfor giver kiropraktoren også råd og vejledning i forhold til aflastning i hverdagen og lette mobilitetsøvelser.