Mange ældre forventer, at det at blive ældre betyder en accept af få tiltagende ondt i muskler og led. Ligeledes får mange ældre at vide, at deres smerter i bevægeapparatet skyldes slidgigt, og at kun medicin kan lindre smerterne. Slidgigt og smerter kan føre til, at ældre bliver mindre mobile, hvilket kan begrænse deltagelse i socialt samvær, som naturligvis påvirker trivslen og livskvaliteten.

En kiropraktor kan ikke fjerne slidgigten, men kiropraktisk behandling har normalt en god effekt hos den ældre patient. De ældre kan, lige som den yngre gruppe af patienter, få kompensatoriske smerter fra led og muskler i bevægeapparatet. Gennem kiropraktisk behandling genskabes mobiliteten i disse led, så smerterne vil mindskes og patienten blive mere mobil. Fra forskning ved vi at patienter med slidgigt i ryg, hofte og knæ gennem den rette træning kan reducere smerter betydeligt. Derfor er mobiliteten ikke kun vigtig for trivslen, men også i forhold til træning og smertereducering.

Nogle ældre er nervøse for at gå til kiropraktor, men behandlingen bliver naturligvis tilpasset til den enkelte. Også patienter med velbehandlet osteoporose kan modtage behandling.